Monohrom dizajn ili mi volimo reći igra senki i nijansi. Nakon minimalističkog trenda pojavio se monohrom. Monohrom stil je zapravo zavladao mnogim sverama. Najviše zastupljen u enterijerima, kao takav on nudi sadržajnost koja nudi više od same estetike.

Ovakav način dizajniranja može ponuditi mnogo. Kao prvo javio se u varijanti „back to black“, tada su mnoge kompanije pojurile za ovakvim uređenjem. Međutim nije sve u crnoj boji reč je u nijansama koje se koriste prilikom dizajniranja. I naravno dobijamo estetiku forme i suštine. Isto tako dobijamo vizualno veći prostor.

Monohrom dizajn

Ono što jeste trend i sastavni je deo monohrom trenda jeste dark mode. Dark teme su postale pravo malo otkrovenje. Pogledajte samo windows 11. Zar ne izgleda lepo? Da li je on u monohromu? Monohrom je ovde korišćen kao podloga i osnov za prezentaciju.
 
Baš na taj način želimo da i vi razmišljate. Crna boja je avangarda, motiv i osnov mnogih trendova. Sa crnom bojom ne možete pogrešiti, mala crna haljina nikada ne izlazi iz mode. Crna boja je boja elegancije, crna je mistična, crna stvara famu… Zar je nismo dovoljno nahvalili?

Dizajn i trend

Ono što je važno jeste da vam savetujemo da se oslonite na jednu boju i koristite je kao podlogu. Da li to mora biti crna boja? Naravno da ne. Samo boju koju koristite morate doživeti kao vašu referencu, ona će vas obeležiti tj ne vas no vaše poslovanje. Ta boja ne mora biti sastavni deo vašeg logoa firme ali mora biti sastavni deo vašeg brenda.

Kada birate osnovne boje potražite značenje boja. Postoji puno istraživanja kako zapravo boje utiču na ljude u životu ali i u kupovini. Subliminalni marketing i subliminalne poruke postali su sastavni deo digitalnog poslovanja. Međutim ako vi niste na istoj talasnoj dužini sa onim što predstavljate onda je sve uzaludan posao.

Kada mi kreiramo i pravimo sajtove, trudimo se da unesemo suštinu vašeg poslovanja u taj sajt. Zato razmislite u koju boju želite da „obučete“ vaš sajt. Ako ste u nedoumici, mi vam možemo uvek dati predlog.